Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، محمد صادق شکیباامین در ابتدا اظهار کرد: خبر همواره موجب آگاهی بخشیدن به جوامع انسانی بوده و خبرنگاران که وظیفه انتقال این آگاهی را بر عهده دارند همواره از جایگاه بالایی نزد اجتماع برخوردار هستند.

وی افزود: اغلب مردم و حتی مسئولان هر جامعه ای اطلاعات خود را از طریق اخباری که خبرنگاران در اختیار آنها قرار می دهند کسب می کنند و براساس آن برنامه ریزی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکیباامین با اشاره به حساسیت شغل خبرنگاری، تاکید کرد: لزوم اطلاع رسانی صحیح و سریع و استفاده بیشتر از میکانیزم کنترل اجتماعی می تواند در دسترسی بهتر مردم به خبر صحیح و تفکیک آن از اخبار نادرست و پیرو آن ارتقاء رسانه کمک شایانی کند.

وی در تعریف کنترل اجتماعی تصریح کرد: رسانه از دو طریق قانونی و کنترل اجتماعی قابل ارزیابی و نظارت دائم است، طریق قانونی که شامل قوانین مدون از جمله قانون مطبوعات و فعالیت های سمعی و بصری وقوانین مرتبط در این حوزه است که به عنوان مثال در فعالیت های مطبوعاتی دادگاه می تواند با خبرنگار و یا نشریه برخورد کند که معمولاً این برخورد بعد از تخلف و نشر خبر بوده و معمولاً قهری است.

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: کنترل اجتماعی که در کشورهای پیشرفته در حال اعمال است به تدریج در کشور ما نیز جایگاه خود را بدست می آورد بدین معنی می باشد که قبل از هر گونه برخورد قانونی مردم به این باور دست یابند که مثلاً پایگاه خبری شما اخبار موثق و صحیح را ارائه می دهد و با این آگاهی مدیران خبرگزاری مربوطه خود بخاطر عدم سلب اعتماد عمومی قبل از هرگونه نظارت قانونی بر عملکرد خویش و ارزش اطلاعاتی خود نظارت می نمایند و با این روش هم محبوبیت عمومی که منجر به استقبال و فروش بیشتر می شود را بدست بیاورند و نیز با برخورد قضایی مواجه نگردند.

 سوال: در حوزه مطبوعات و رسانه معمولاً دیدگاه حاکم بر قوانین جاری چگونه می باشد؟

جواب: قانوگزار در حوزه خبر دیدگاه حمایتی را اعمال نموده و مثلاً در حوزه مطبوعات دادگاه ها را با لزوم حضور هیئت منصفه پیش بینی نموده با این توضیح که عناصر تشکیل دهنده جرم شامل عنصر قانونی و مادی و معنوی می باشد حضور هیئت منصفه و رای ایشان که خود معمولاً از فعالین عرصه خبر می باشد بر عدم وقوع تخلف باعث می گردد حتی با وجود عناصر قانونی و مادی رای دادگاه به لحاظ فقدان عنصر معنوی با توجه به نظر هیئت منصفه در مثال اخیر ((برائت)) خبرنگار باشد.

سوال: ارتباط بین وکلا با خبرنگاران و تعامل این دو با یکدیگر به چه صورت می تواند باشد؟

جواب: وکلاء آگاه به قوانین و مدافعان حقیقت و عدالت بوده و خبرنگاران تلاشگران انتقال خبر صحیح در راستای ایجاد عدالت پس قطعا" ارتباط و همکاری این دو نهاد می تواند در راستای احیاء حقوق عامه و گسترش عدالت اجتماعی تأثیر بسزایی داشته باشد همکاران اینجانب در مرکز وکلاء قوه قضائیه با توجه به ارشادات ریاست محترم و دانشمند این مجموعه بهادری جهرمی در حمایت از حقوق عمومی در گام دوم انقلاب انشاالله می توانند حمایت قضایی لازم از جامعه خبر سازنده و پویا را داشته باشند و با نگاه سازنده از آنان پشتیبانی لازم را در زمان نیاز بعمل آورند با توضیح این مهم که مرکز وکلاء قوه قضائیه همواره در حمایت عمومی از حقوق مردم اهتمام داشته و نمونه ای از آن دسترسی عمومی مردم به دفاتر ارشاد قضایی در دادگستری های کل کشور بوده که همکاران بنده در این دفاتر به صورت رایگان پاسخگوی مراجعین بوده و خدمات حقوقی به ایشان عرضه می دارند و مضافا" کسانی که قدرت پرداخت حق الوکاله نداشته باشند نیز از خدمات وکلای معاضدتی این مرکز به طور گسترده بهره مند گردیده اند در آینده نیز این مرکز با نگاه توسعه سطح آگاهی عمومی که مورد نظر ریاست محترم آن بهادری جهرمی است اقدامات لازم را صورت خواهند داد.

سوال: هم اکنون در جامعه وکلاء چند نوع صنف وجود دارد و از لحاظ دسترسی عمومی مردمی تفاوتی بین آنها وجود دارد یا خیر؟

جواب: در کشور دو نهاد مرکز وکلاء قوه قضائیه و کانون وکلاء خدمات حقوقی به مردم را ارائه می دهند که هر دو نهاد به مانند دو بازوی پیکر واحد وکالت هستند و هر دو مجموعه به ارائه خدمات حقوقی اقدام می نمایند و وکلای این دو مجموعه پس از طی اخذ مدارک دانشگاهی و آزمون و اختیار پروانه وکالت اخذ می نمایند و از لحاظ تخصصی و عملی قابل احترام و ارائه خدمات به هموطنان می باشند و به نظر اظهار نظر برخلاف این واقعیت باعث تضعیف کل جامعه وکلا و عدم استفاده عمومی مردم و نهادینه کردن فرهنگ وکالت خواهد گردید.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۸۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل تنها بیمارستان رفح را هدف قرار داد

به گزارش جماران؛ دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد رژیم اشغالگر صهیونیستی تنها بیمارستان دولتی رفح را هدف قرار داده است.

دفتر مذکور در بیانیه‌ای تاکید کرد که ما در مقابل یک فاجعه انسانی حقیقی قرار داریم و از همه دنیا می‌خواهیم جلوی ادامه جنایات صهیونیست‌ها را بگیرند.

این بیانیه می‌افزاید که رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ بیش از 400 کشتار و جنایت را در استان رفح مرتکب شده است.

دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه بیان کرد که هیچ منطقه امنی در نوار غزه وجود ندارد و منطقه المواصی شرایط اسکان آوارگان فلسطینی را ندارد.

 

دیگر خبرها

  • ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال افتتاح می‌شود
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • اسرائیل تنها بیمارستان رفح را هدف قرار داد
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • «بسیج سازندگی» الگویی جدید از حکمرانی مردمی و خدمت بی‌منت است
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • پیگیری درخواست ها و نامه های مردم در سفر دوم رئیس جمهور به استان سمنان
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود